RollKurser i bassäng 2017!

arrow play havskajak agger

Weeheee! Du far fram över havsytan i en perfekt surf, du kämpar för att kajaken skall hålla kursen. Plötsligt bryter vågen och din båt broachar snabbt av och det tunga skummet vräker över dig. Du har inte en chans att hålla emot och tippar runt. Du väntar en sekund tills vågen är över, du vrider upp paddeln i ytan. Ett paddelsvep bakåt tillsammans med en knyck med höften och du är uppe igen redo för nya surfar. Allt är över på tre fyra sekunder...

Kurser i "Combat Rolling"

Vi lär ut rollteknik som går ut på att du skall klara rollen när du är i rörligt vatten eller i vågor. Det innebär att du verkligen klarar din roll när det går åt pipan. Rolla är kul, nästan alla kan göra det med rätt instruktion och övning. Alla kajaker går att rolla och havskajaker är oftast mycket lätta att rolla. Det handlar bara om tre-fyra rörelser som skall trimmas in. Just Du klarar det. Vi som paddlar surf- eller forspaddling ser inte en roll som något dramatiskt utan det är en naturlig del i paddlandet. Rolla gör vi oftast många gånger på ett pass.

andreas varberg kajak

Att rolla, den enda vettiga räddningstekniken och den absolut säkraste.

Fördelar: Du sitter torr kvar i kajaken bara lilla näsan blir blöt. Du kyler inte ner dig. Du utsätter inte kamratpaddlare för fara. Räddningen tar två-tre-fyra sekunder. Det är helt odramatiskt.
Nackdelar: Inga kända, men visst du kan vrida axeln ur led om du gör fel. Det är dock ytterst sällsynt och när det gäller havskajakpaddlare känner jag inte till någon som råkat ut för det. Att vara säker på sin roll gör all paddling roligare. Du är trygg med dig själv och ditt kunnande. Du kan slappna av i din kajak både på vanligt plattvatten och i vågor, surfar och forsar. Du kommer garanterat att utveckla din paddling.

Ta gärna med: våtkläder eller funktionskläder och näsklämma.Har du ingen egen finns våtdräkt att hyra för 100:-. Har du ingen näsklämma finns det att köpa på plats.

soca forskajak
 • Lär dig rolla grundkurs

  900:- 4 tim
 • Lär dig rolla fortsättning

  900:- 4 tim
 • Grund - Fortsättningkurs

  4+4 tim boka två kurser samtidigt 1600:-
 • Egen rollträning med egen kajak (utan instr på djupt vatten)

  500:- 4 tim
 • Tid kl 14-18
 • Plats: Billesholms Badhus

 • Vägbeskrivning hittar du här

 • I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst.
  För den som behöver finns våtdräkter att hyra för 100:-

Tips:

På You tube finns massor av rollfilmer. Några av det bästa instruktionerna hittar du här: Chris Spelius och Ken Whiting ger bra instruktioner.

Kurs
Datum
Platser kvar
Nybörjare/Forts
2018
0
Nybörjare/Forts
19/2
1

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall ta de första steget till en säker kajakroll.

vortex havskajak