Surfski Experience
Sydafrika / Sverige / Gran Canaria

Surfski Experience Sydafrika. 4-18 december

Följ med Aterra till Sydafrika i vinter. Vi erbjuder dig allt från härliga upplevelser i vågorna till sköna kvällar med läcker och spännande mat och vackra solnedgångar. Det blir mycket surfski-paddling och en hel del andra trevligheter som en spännande safari i vildmarken. På safarin får du se de "big five" och en massa andra djur, och ja du kommer djuren nära det kan vi lova, håll in fingrarna i bilen ;). Och visst skall vi hinna med att uppleva några läckra Braii-kvällar(barbeque) med god mat och dryck. Sydafrika har fantastisk mat!

Downwinds, surf, träning och turpaddling. Vi samarbetar med världskända coacher och partners. Läs här om vår förra resa till Sydafrika som var i februari 2018

Intresseanmälan

Noshörning
 • Itenary (preliminär)

 • 4 dec. Ankomst Port Elizabeth-St Francis
 • 5 dec St Francis. Chill out morning. Utvärdering av skills och så åker vi iväg och kollar den normalt spektakulära målgången vid Woody Cape i ett av världens tuffaste surfski race PE-EL Challenge.
 • 6-8 dec St Francis. Downwinds, träning, teknik och surf med med Chloe eller Dee.
 • 9-10 dec Port Elizabeth/St Francis. Safari med Schotia Safari Addo Game tour där du får uppleva massor av vilda djur. Lejon, bufflar, giraffer, zebror och magnifika elefanter.
 • 10 dec Port Elizabeth/St Francis. Efter "the big five" besöker vi Carbonology´s fabrik och pratar surfski med de trevliga ägarna Jason och Hein.
 • 11 dec. Flyg till Cape Town/Fish Hoek.
 • 12-15 dec. Surfski School. Downwinds på kända sträckor som Millers Run. Träning med kändisar. Millers Taxi. Kolla pingviner på Boulder Beach. Paddling med delfiner i Cape Town.
 • 14 dec. Utflykts eller fridag. Vi åker till någon vinprovning, besöker Table Mountain, Muizenberg eller något annat kul.
 • 14 dec. Sea Dog Race kl 18. Ett måste när man besöker Fish Hoek, alla kan vara med. Brukar vara 80-120 deltagare.
 • 16 dec. Kolla in/deltaga i ett av världens tuffaste surfski race Cape Point Challenge.
 • 17 dec. Last downwind
 • 18 dec. Hemresa eller resa vidare för den som vill.
 • I resan ingår:

  Boende, surfskihyra, surfskitransport PE, coaching i St Francis och Fish Hoek och en fantastisk "game tour" på två dagar. Partners/coacher: Carbonology Sport, Dee Kotze, Chloe Bunnett, Dawid Mocke, Ian Troutman, Vinnie på Millers Taxi. Tillkommer gör Millers Taxi som betalas på plats i Fish Hoek (ca 70sek/downwind). I Port Elizabeth ingår transporter.
 • Pris: 15 800 sek. Max antal deltagare 8. Boka senast 15 augusti!!

 • Vi måste förboka hotell/stugor i Fish Hoek så snabbt som möjligt, därför är bokningstiden tidig.
 • Flyg Köpenhamn-Port Elizabeth-Cape Town-Köpenhamn ca 6500-8000:-
Viktoria surfski St Francis

Intresseanmälan

 • Om våra coacher och partners:

 • Dawid Mocke. Dawid är en av världens mest kände surfskipaddlare. Han har paddlat surfski över hela världen på tävlingar och lärt upp massor av paddlare. Dawid har drivit Surfski School i Fish Hoek i många år men numera fokuserar han på mer personlig coaching. Läs mer om Dawid här.
 • Ian Troutman. Ger oss trygg guidning när det brallar på i vågorna. Hoppa upp bakom honom i dubbeln och du får en härlig och tuff upplevelse. Go Downwind
 • Chloe Bunnett. Chloe har hjälpt oss med coachning i Sverige och hon är en av två coacher som hjälper oss i Port Elizabeth där vi även får hjälp av Dee Kotze. Chloes blogg.
 • Hein Van Rooyen och Jason Goedhals är ägarna av Carbonology Sport. Carbonology hjälper oss med att få tillgång till surfskis i Port Elizabeth och Fish Hoek. Läs mer om Carb. Sport här.
 • Vinnie som driver Millers Taxi, ger oss en fantastiskt access till downwinds i Fish Hoek. Vinnie kör flera vändor ut till Milers Run varje dag. Läs mer om Millers Taxi här.
St Francis sunset Sea Dog Race Fish Hoek

Surfski Experience Sweden 8-11/7 2019

Welcome to Aterra Surfski Experience in Helsingborg/Skalderviken Sweden. We invite you so you can explore our exciting surfski environment. We have fantastic conditions for surfski downwinds. Most of the summer and especially around the first weeks in july its normally windy and that gives us nice wavy experiences. Read more here!

 

surfski flash

Surfski Experience Gran Canaria.

Följ med på en spännande surfskiupplevelse. Träna med en av Europas bästa surfskipaddlare. Esteban Medina (Vinnare av Seamasters 2014, 3:e plats VM Spanien 2015, 3:a EM 2014) Esteban är dessutom en charmig, engagerad och fantastiskt duktig coach. Kurserna/campen vänder sig till allt från nybörjare, intermediant och elit. Vi lovar dig ditt livs surfskiupplevelse!Datum 2019 Kurstyp Platser Kvar Pris Sek
8-11/7 2018 Surfski Experience Sweden ja 2400

Boka tidigt!

Max antal deltagare 8. I kurserna ingår: Instruktör, surfski, flytväst, leash. 1-2 pass/dag och svensk hjälpguide.
Paddel ta med egen eller hyr
Tidsåtgång per pass 2-4 tim beroende på pass.
Vill du boka andra datum? Är ni från tre personer så hjälper vi er att hitta andra datum.
Datum 2019 Kurstyp Platser Kvar Pris Sek
okt 2019 Surfski Experience Gran Canaria ja 5200

 

Reseinfo Gran Canaria:

Du flyger till "LPA" Las Palmas flygplats. Norwegian och SAS har bra priser oftast. Du bör planera så du flyger ner minst dagen innan kurs och hem dagen efter. Bussar går till busstationen i Las Palmas, ta en taxi till hotellet, det finns även transferbussar som går direkt till vårt hotell. Är ni flera så är taxi bäst. I centrum och vid marinan finns trevliga restauranger, maten är oftast supergod och fräsch. Vi har redan funnit några favoriter. Såklart finns det även enklare restaurangkedjor där det serveras typ hamburgare. Kursen utgår från Playa Alcaravaneras, som är den östra stranden i Las Palmas.

Vi erbjuder er:

Spännande miljö, allt från stabila till elitsurfskis både SS1 och SS2, erfarna instruktörer, några av dem ligger i absoluta europatoppen. Flera downwindsträckor med olika banlängder. Dessutom har vi playspots där vi kan öva surftektink, balans eller bara ha kul. Och till sist så har vi alltid tillgång till plattvatten för den som vill lära sig grunden eller paddla i hårt tempo med andra elitpaddlare.

I nordöstra Gran Canaria blåser det nästan alltid NÖ mellan 6-10 ms. Till vindvågorna kommer svallvågorna som är stora, långa och snabba. De finns där oberoende av vindarna och har på stora delar av sträckorna oftast en annan riktning än vindvågorna vilket ger oss tekniskt svåra banor. Perfekt för att förbättra surftekniken.

Resa ensam eller med familjen

Nästan hälften av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen. En av orsakerna till att vi alltid har en svensk hjälpguide på plats är just den sociala biten, vi skapar en helhetsupplevse som ger ett fint mervärde. Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är intresserade av att paddla går alldeles utmärkt. Vi kan erbjuda andra upplevelser för dina kära. Upplevelserna skiftar beroende på plats se nedan på vad som finns.

 • Surfskicamps Gran Canaria-Spanien. Storstadsliv i Las Palmas, shopping, solbad, mountainbike, vandring, SUP, surf.
 • I Las Palmas, Palamós och Peniche kan vi erbjuda spännande kulinariska upplevelser för den matintresserade. Vi har under åren hittat pärlorna!
surfski gran canariaFoto Marcus Claesson

Om kurs och träningar

Svensk erfaren surfskipaddlande hjälpguide följer alltid med på våra kurser. Kurserna är på engelska.

Säkerhet. Våra instruktörer är mycket säkerhetsmedvetna och vi paddlar alltid i grupp. Vi har följebåt på downwinds och även andra pass. Surfskiflottan består av allt från stabila instegsskis till rena elitsurfskis.

 • Insteg/nybörjare. Carbonology Cruze, Epic V8 och Carbonology Zest SS2(dubbel).
 • Intermediate. Carbonology Zest, Vault, Surf, Cruze, Carbonology Zest SS2, Fenn XT.
 • Elit. Carbonology Pulse, Flash, Surf, Vault, Zest, SS2 Blast, SS2 Zest.
 • Vi fokuserar på vågpaddling så mycket det går.
 • Vi kan inte garantera att det är vindar alla dagar även om det normala är att det blåser.

Alla kurser inkluderar kortare eller längre downwindpaddlingar. I kurserna ingår även paddlingar med SS2 surfskis (en ski med plats för två). Att paddla i en SS2 är ett bra sätt att lära sig surfteknik och förstå vågor på. För elit är uppläget mer träningsläger än kurs.

surfski skälderviken

Frågor & info:

info@aterra.se

Boka här!

surfskikurs hein

 • Krav för respektive kurs.

 • Nybörjare, inga krav. Du kan vara helt oerfaren eller vara en ovan paddlare. Dock krävs det normal eller god fysik.
 • Insteg/Intermediant. Du paddlar racing, motion, havs-fors-surfkajak och har kanske redan börjat paddla surfski.
 • Intermediant. Du är en van surfskipaddlare och har paddlat en hel del vågpaddling. Kanske även kört en del tävlingar.
 • Elit. Du klarar av de flesta vågförhållande och har höga krav på ditt paddlande.

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande upplevelser! Vårt mål är att du efter kursen skall ha tagit många steg i din utveckling som surfskipaddlare. Elit och intermediant sessionerna är både träningscamp och coachning.

Reseinfo

Vi rekomenderar följande hotell, vi har alltid ett antal rum förbokade:

Boka flyg och hotell i god tid.

Bed & Chic är vårt rekommenderade boende.

Bed & Chic

Nyrenoverat hotell som ligger vid ett torg och med gågator i närheten. Strax intill ligger stadens utescen och har man tur kan det vara något spännande show där. Hotellet har en mysig takterass att chilla på under kvällen. Hotellet ligger 12 min promenad från base camp. Ca 40€ per person.

Apartment Urban Center

Low prize and very close to our base camp 8 minutes walking, it cost aprox 45€ per double room without meal (there you have kitchen), just down the apartment you have some bars, restaurants and supermarket.

surfski öresundFoto Marcus Claesson

Boka här!