Surfski - Havskajak - Forskajak

Team Aterra

Våra duktiga team paddlare.

Surfski / Forskajak / Havskajak

Team Aterra består av entusiaster och atleter som älskar paddling, träning, upplevelser och action. Kajakteamet består till mesta delen av ungdomar och studerande. Då vi vill stödja dem till att få en bra start så de kan lättare utvecklas inom sin gren. 

Vill du ingå i teamet? Hör gärna av dig till oss om du är sugen på att satsa på en paddel”karriär”. Just nu söker vi endast tjejer inom surfski, hav och fors.

Axel Haglund surfski

Axel är född 2002 och har paddlat sedan 2013 på Malmö Kanotklubb. Träna kul men tävla är roligare!  För ca 2 år sedan fick jag höra om en surfski-tävling. Jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt, båtarna är ju ändå lite stabilare än tävlings båtarna jag var van vid men jag insåg snabbt att det finns en del att lära (i synnerhet när vågorna är högre än vad jag är lång). 

Går nu sista året på gymnasiet där jag läser teknik med inriktning produktutveckling och design. Tävlar fortfarande i allt jag kommer över i kanotväg; sprint, maraton eller surfski.  Hoppas att i år kunna få prova vingarna internationellt i surfski samtidigt hålla i platt vattens satsningen på hemmaplan.

Axels surfskis:

  • Carbonology Flash
  • Carbonology Vault

Ivan Kruger surfski-forspaddling

Ivan är född 1992 och kommer från Cape Town i Sydafrika men bor numera i Stockholm. Han paddlar surfski, forskajak och plattvatten.

Ivans båtar:

Carbonology Flash

  • Carbonology Vault 
  • Carbonology K1 Ultra
  • Pyranha & Zet ww. 

Otto Nyström Surfski

Otto är född 2004 och har sedan 2017 paddlat för Helsingborgskanotisterna, sedan 2019 satsar han helhjärtat på surfski.  Han har deltagit i flera nationella och internationella tävlingar, där han bland annat kammat hem ett SM-guld, två silver i de nordiska mästerskapen och placerat sig topp 10 på EM.

Otto paddlar:

  • Carbonology Pulse

Leif Davidsson Surfski, havskajak & surfkajak

Ägare av Aterra och entusiastisk vågnörd. Kör helst surfski men älskar att leka i Öresunds vågor med en Stratos eller Virgo LV. Dubbel bronsmedaljör i Master SM. Och visst kan surfkajaken tas ut på en session här hemma i sundet också men mest surfas det i Peniche.

Favoritkajaker: CS Vault, CS Zest, CS Zest SS2. Dagger Stratos, P&H Virgo LV. Ride Zenith.