OBS! Tyvärr är badhuset stängt inga rollkurser planerade.

Lär dig rolla din kajak

Alla kan lära sig rolla, men... du är alltid mellan två simningar....

Att göra den magiska rollen för första gången är helt odramatiskt. Oftast vet du inte ens att du har rollat utan du bara sitter där på rätt köl. Ute i verkligheten känner du dig säkrare i din kajak när rollen sitter. Du får också roligare paddling och kan paddla i alla väder. Rolla mycket och varje gång du är ute och i olika förhållande. Att rolla i vågor är häftigt och du det bästa är att det att det oftast är lättare då vågorna kan hjälpa dig upp…

"Lär dig rolla, alla kan!?"

Rollkurs

Vi lär ut rollteknik som går ut på att du skall klara rollen när du är i rörligt vatten eller i vågor. Det innebär att du verkligen klarar din roll när det går åt pipan. Rolla är kul, nästan alla kan göra det med rätt instruktion och övning. Alla kajaker går att rolla och havskajaker är oftast mycket lätta att rolla. Det handlar bara om tre-fyra rörelser som skall trimmas in. Just Du klarar det.

I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. Max sex deltagare/kurs.
För den som behöver finns våtdräkter att hyra för 100:-
Nybörjarkurs och fortsättning körs parallelt

Att rolla är den absolut säkraste räddningstekniken.

Fördelar: Du sitter torr kvar i kajaken bara lilla näsan blir blöt. Du kyler inte ner dig. Du utsätter inte kamratpaddlare för fara. Räddningen tar två-tre-fyra sekunder och är oftast odramatiskt. Att vara säker på sin roll gör all paddling roligare. Du är trygg med dig själv och ditt kunnande. Du kan slappna av i din kajak både på vanligt plattvatten och i vågor, surfar och forsar. Du kommer garanterat att utveckla din paddling.

Ta gärna med: våtkläder eller funktionskläder och näsklämma. Har du ingen egen finns våtdräkt att hyra för 100:-. Har du ingen näsklämma finns det att köpa på plats.

Betalning av kurs sker på plats med Swish/kontant eller genom faktura.

Pris och info.

Kombatroll

Lär dig rolla grundkurs
900:- 4 tim .

Bemästra rollen, fortsättning
900:- 4 tim

Egen rollträning med egen kajak (utan instr på djupt vatten)
500:- 4 tim
Plats: Billesholms Badhus. Tid kl 14-18

I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. Max sex deltagare/kurs.
För den som behöver finns våtdräkter att hyra för 100:-
Nybörjarkurs och fortsättning körs parallelt

Vägbeskrivning hittar du här.

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall ta de första steget till en säker kajakroll.

Bokning: info@aterra.se
Ange namn, mobilnummer och e-post på alla deltagare du bokar.

Rollkurser 2023Bokning: info@aterra.se
Ange namn, mobilnummer och e-post på alla deltagare du bokar.

Efter Kursen

Hur fortsätter du din rollträning? Det är viktigt att öva hela tiden så du inte tappar dina kunskaper. Det är inte så att om du en gång lärt dig kan du det, öva och öva ofta i början. Rolla efter varje paddelpass och i alla förhållande, så sitter rollen när du behöver den på riktigt. Har du ingen kompis som kan hjälpa dig så använd en bryggkant. Lycka till!