Res och paddla, travel and paddle.

Seakayak Experience Costa Brava
21-26 okt 2024

Havskajak upplevelser!

Fantastisk natur!

Välkommen till Costa Brava/Spanien

Magisk paddling i spektakulär natur.

Tillsammans med vår svenska hjälpguide från Aterra får du här träffa Marc Martin som är vår instruktör, han har den högsta graden av BC certifiering, officiell certifierad brittisk kanotinstruktör för kurser och bedömningar.

Vi erbjuder fantastisk upplevelse nere i Costa Brava! Naturen är hänförande och spännande, små vikar, mysiga stränder, trånga passager, grottor, portaler, vackert renoverade fiskarstugor och ibland dyker det upp mer lyxiga hus högt uppe på klipporna. Och till det klargrönt vatten som är runt 20-24 grader. Underbart!

Costa Brava-kusten är magiskt vacker med klippor, grottor och vackra stränder, Costa betyder såklart kust och Brava betyder vild eller skrovlig på katalanska. Kuststräckan startar 40-50 km norr om Barcelona och sträcker sig ända upp till franska gränsen. Vi har olika paddelsträckor med skiftande karaktär, öppet hav eller skyddat för vind och vågor.

Om Tur och kurspaddlingarna

Vi blir hämtade på morgonen och åker med Marc ut till er startplats. Turpaddlingarna har olika längd och svårighetsgrad beroende på gruppens kunskaper.

Förkunskaper.

Du bör ha gått en kurs i havskajak eller paddlat i ett antal år, samt ha tränat kamrat och ensamräddning. Vad du bör kunna hittar du här. Du bör kunna orka paddla 20 km/dag. Vi paddlar inte i högt tempo utan det är helt vanligt havskajaktempo.

Vad du kan förvänta dig.

Sea Kayak Experience är en kombinerad kurs och turpaddling.  Förutom turpaddling får du träna på manövrering, räddningar, bogsering, hantera kajaken i vågor, rockhopping, surf  och extra kul är det att surfa i “gaps”.

Kajakerna

Vi använder oss av fina SKUK kajaker i komposit.

Vad ingår:

Det kan vara bra att ta med sin personliga utrustning men detta finns hos Marc:

Flytväst, cag, kapell, Long John, hjälm.

SKUK kajaker och Celtic paddel ingår.

Vi rekommenderar dock att ni tar med era egna paddelkläder, bekvämare så.

5 dagars paddling med Marc som instruktör samt svensk hjälpguide, transport till och från de olika platserna och 1 ledig dag där du kan vara turist och upptäcka området på land.

Priser Sea Kayak Experience 2023
9.990 Sek p/p

Minst antal deltagare: 4

Flyg boende och transfer ingår ej.

Vill du veta mer? Maila info@aterra.se

Palamós /Costa Brava
Catalonia Spain

Explore exciting paddling around
cliffs, gaps and caves.

Costa Brava-kusten är fantastiskt vacker och spännande, Costa betyder kust och Brava betyder vild eller skrovlig på katalanska.

1 av 8 platser bokade.

Sista bokningsdag 30 augusti.

Preliminary Itenary 2024

Reseinformation kajakresa

Flyga ner
Du flyger till Barcelona eller Girona. Priserna ligger på +-3000 sek. Från flygplatsen tar du bussen till Palamós (2,30 tim från Barcelona, 1 tim från Girona).

Äta ute.

Maten är fantastisk och vi har hunnit med att proväta på en hel del restauranger och fler vill vi prova.  Här finns allt från billiga hak till exklusiva restauranger.

Resa ensam, med partner eller familj.
De flesta av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra tight gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen.  Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är paddlar går alldeles utmärkt. Vi hjälper till med upplevelser.

Att se i Palamos & Girona

Reseinfo Girona https://www.girona.cat/turisme/eng/
Reseinfo Palamos https://visitpalamos.cat/en/que-fer/

Spännande paddling

Välkommen till Costa Brava

Boende

Airbnb
Vi bokar ett airbnb för vår svenska instruktör Niklas. Det finns plats för flera i lägenheten. Pris/natt 450-600:-. Boka din plats i lägenheten samtidigt som du bokar resan.

Pal Beach

Pal Beach är ett lägenhetshotell som ligger i centrum av Palamos. Hotellet ligger vid en gågata/torg där du hittar butiker så du kan handla frukost. Cirka 5 minuters promenad till hotell Trias och stranden.

Hotel La Fosca
La Fosca ligger 2 km nordost om centrum nere vid La Fosca stranden.
Camila phone number 00 34 630 206 563.


Hotel Trias
Ett trevligt hotel på strandpromenaden i Palamós. Vackra klassiska rum. God frukost och trevlig personal. Hotellet har ett lugnt poolområde där vi kan chilla ner efter dagens padling. För dig som vill lyxa till det.

 

Staden Palamós

är en liten trevlig stad där du tar dig runt till fots. Våra boende ligger i centrum och/eller nära havet. I centrum kommer du snabbt att hitta en trevlig restaurang, du hittar också en smal shoppinggågata. Bra att veta, tänk på att du är i Katalonien och inte i Spanien. Här pratar man Katalanska, men såklart funkar spanska och engelska. De flesta ser sig som katalaner inte spanjorer.