Propel / Onewheel / Evolve -Elskateboards, Splach Elskooter

Hur väljer jag rätt elskateboard?

Cruising, upplevelse, action eller nödvändigt transportmedel

Skippa Bussen! Ha kul när du åker till jobbet!

Varför elektrisk skateboard?

Det är ett fantastiskt transportmedel. Skippa busskortet säger vi! På två år har du tjänat in brädan om du köper en high end bräda, snabbare om du köper en elektrisk skateboard med lägre “performance”. Men framförallt blir det mycket roligare att åka till jobbet. Vi vet, vi har kört Onewheel och elskateboard till jobbet i flera år nu. Du kommer att längta till måndagsmorgonen, det kan vi nästan garantera.

 

Uti naturen, cruisa på stan, rejsa med kompisarna.

En elektrisk longboard är så mycket mer. Gillar du vara ute i naturen, kan den ta dig på hissnande äventyr på grusvägar och stigar, en fantastisk känsla att gasa upp för en brant backe. Annars använd den som en streetsurfer eller cruisa på stan. Onewheel är till exempel perfekt för dig som åker snowboard, du kan träna på att carva hela året. Jodå en Onewheel är också grym i backarna.

 

Elskateboard: Street, Offroad, carving, cruising, transport, no limits skulle vi säga!

Dags att glida?

Onewheel eller el-skateboard

Jo, Onewheel är såklart också en elskateboard men vi jämför med fyrhjuliga och enhjuliga denna text. Många av våra kunder har svårt att välja och några kör både och. De är supersmidiga men en Onewheel är smidigare när det är mycket folk tex på en strandpromenad en sommarkväll. Det är olika känsla i dem och är du ute efter hård carving så är det härlig känsla i båda, kanske lite mer snowboard i en Onewheel och lite mer surfbräda i en elskateboard. Det som skiljer är såklart hur du kontrollerar fart med dem, med kroppen eller med reglage i handen. Största skillnaden är accelerationen, gillar du känna det så är elskatebrädan roligare. Floating och svävakänslan är fantastisk i en Onewheel, du kan verkligen få känslan av att sväva fram på luft i en XR eller Pint, det är magiskt.

Om vi åker ifrån stadens släta ytor och ut i naturen för att uppleva backar och grus. Då hittar vi nya fantastiska upplevelser, båda kan ta backar som är brantare än vad du kan tänka dig. Både upp och ner. Visst är det lite lättare med en fyhjulig bräda men skillnaden är inte så stor. Du kommer att bli förvånad över hur bra de går när du drar uppför en brant backe i skogen.

Microfordon är den här typens samlingsnamn och de är suveräna som vardagsfordon till och från jobb, de är inte bara smidiga, det är mycket roligare att köra till jobbet! Miljömässigt slår de elbilar med hästlängder och du kommer oftast snabbare fram inne i stadens morgon och kvällstrafik.

Cruize & Carve

Onewheel

Vi har sålt Onewheel sedan de kom ut på marknaden i Europa. Onewheel är en stor succé och vi har levererat OW-skateboards till alla de nordiska länderna och många länder nere i Europa. Onewheel ägaren Kyle Dorkensen utvecklade flera modeller innan den första körbara brädan kom 2013. Till Europa kom den 2015 och Aterra var en av de första som fick testa.

Onewheel är självbalanserande. Du har intuitiv kontroll, du styr med kroppen, ingen handkontroll. Inspirerad av känslan i en snowboard och surfbräda, detta tvåhästars lilla monster gör din närmiljö till din playground. Onewheels dynamiska stabilisering skapar "lean-to-go" kontroll och ger dig möjligheter till actionfylld precissionskörning på både asfalt och off road. Onewheel har tagit streetsurfing till en ny hög nivå. Onewheel skateboard finns i två modeller: OW+ 30 km/h,körsträcka 11-12km. OW+ XR +30 km/h körsträcka 19-28km. Onewheel har med nya XR tagit steget till att bli en fantastisk transport till jobbet maskin. Du kan läsa mer om Onewheel på Onewheelssweden.

Modeller

Onewheel finns i två versioner, XR och Pint. Pint finns i två färger Sand och Slate. Dessutom finns det en uppsjö av tillbehör så du kan göra din Onehweel personlig.

Acceleration & Carve

Evolve skateboards

Evolve drivs med passion för brädåkande och är tillverkade i Australien och är kända för sin kvalité och med rejäl kraft i sina motorer är de fantastiska att köra på både gata och i terräng. Evolve startades 2009 och har byggt upp en stor kunskapsbank om hur en bra elskateboard skall vara.

Evolve skateboards har många modeller att välja på för alla behov. Välj mellan bambu bräda eller en läcker carbonbräda, samt en kort bräda. Vilken du väljer beror lite på dina behov och hur du skall använda den. Den bräda vi kör mest med är en Evolve Bamboo GTR AT den använder vi som både transportfordon till och från jobbet och såklart bränner vi ut bland branta backar och stigar för att få lite action.

Modeller

Evolve har fem modeller. GTR Bamboo Street och AT, GTR Carbon Strret och AT samt Stoke som är en kort teknisk street bräda.

Propel Skateboards ride everywere!

Propel Skateboards

Endeavor är den perfekta crossover brädan om du vill både åka street och med avancerad off-road. Finns i tre modeller Endeavor S är smidigare på gatan än Pro som har ännu mer kraft och mer offroad i sig. X4S är Propels offroad monster, alla går såklart att använda som rena transportfordon.

Vill du åka snabbt är Endeavor brädorna med sin speciella hjulupphängning stabilare i hög fart än en konventionell DKP. Du kan dessutom justera geometrin hur du vill ha den, för offroad och carve ställer du brädan lösare och för fart hårdare.

Propels nya eskateboards är det hetaste på marknaden just nu. Kom och provkör!

Twice the Motors, Twice the Power!

Splach Elscooter

Vi har hårdtestat Splach slskoter under vinterhalvåret och det är verkligen en rejäl maskin, och inte minst ger den en härlig körglädje. Den är riktigt kul att köra, detta sagt av mig som mest kör Onewheel, Evolve eller Propel till jobbet, gott betyg! Splach är ett amerikanskt märke men tillverkas i Kina hos en välkänd elskoter-tillverkare.

Dessa krav fick oss att fastna för just Splach:

Fjädring/Säkerhet/Bromsljus/Bra bromsar
Synlighet i mörker/Rigiditet Splach
Bekvämlighet/Komfort/Snygg design

Här finns några recensioner: https://youtu.be/CZ0hZNe9r20, https://youtu.be/VlzC3ZOqJS4, https://youtu.be/HwL2YaZrV_g
.