Aterra lär dig paddla havskajak!

Kajakkurs

Upplev våra härliga kajakkurser i Helsingborg och Malmö.

Pris och info kajakkurser.

Saltstar Seastar Oceanstar

Intensiv-kurs Salt & Seastar

2400:- 6 tim+. Under 2023 har vi testat intensiv-kurser med gott resultat. Dvs vi kör hela kursen på en dag som blir lite längre. Fördelen är vi får mindre trötta paddlare och mer tid på vattnet då vi är färre deltagare samt mer one to one coaching. Du blir helt enkelt en bättre paddlare på kortare tid. Under 2024 går vi över helt till Intensivkurser.

När klarat Salt och SeaStar får du ett SeaStar Certifikat så du kan visa att du genomgått utbildning i räddningar och säkerhet när du skall hyra kajak eller gå med i en klubb.

Havskajakkurs SaltStar/Seastar

Paddelteknik, svängar, säkerhet, kamraträddning och paddla i grupp. Teknik, ensamräddning, säkerhet och paddla ensam.

Kursen börjar kl 10 och slutar 16-17.

Kajakkurs Oceanstar

2100:- 4 tim. Fortsättning för dig som gått Salt och Seastar och paddlat en del. Avancerade räddningar i öppet hav, körs på hösten utanför Kullaberg.

Kajakkurs avrostning, PT kurs

1500:- 2 tim för dig som paddlat och gått kurs innan och vill komma igång på ett bra sätt eller få en nystart.

I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. För den som behöver finns våtdräkter att hyra.

"Paddling, allt från stilla hav till vilda vågor."

Havskajakkurs

Det är lätt att paddla kajak, men för att uppleva mer och komma snabbare in i rätt teknik är det jättebra att gå en kurs. Du ökar din säkerhet, kunskap och förlänger säsongen, det gör paddelglädjen ännu större.

Våra havskajakkurser är numera intensivkurser, Salt och Seastar på en dag, vi testade detta konceptet under 2023 och fann att deltagarna fick mer ut av kurserna, bättre fokus, mindre muskelvärk och lite högre tempo. Våra kurser är alltid individuellt anpassade och för din trygghet paddlar vi i lugna vatten och vi har oftast tillgång till vågor.

Detta får du lära dig i kajakkurserna:

säkerhet, paddelteknik, kamraträddning, ensamräddning, svängar, kantningar, förflyttningar, klädsel, väder, vind och vågor samt teoretisk kunskap om vad du bör tänka på ute på havet.

Våra instruktörer är välutbildade inom havskajakpaddling och har många års erfarenhet av att leda havskajakkurser. När du gått Salt / Seastar så får du ett intyg med det kan du hyra kajaker och gå med i klubbar.

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall känna att du skall kunna ge dig ut ensam på sköna paddlingar i förhållande som passar dig.

Betalning av kurs sker på plats med kort/Swish/kontant eller genom faktura (förskott).

Vill du bli en ännu bättre och säkrare paddlare?

Oceanstar brukar vi köra i slutet av säsongen i Mölle. Vi söker de bästa förhållandena för en lite mer avancerad kurs. I kursen ingår räddningar av medpaddlare i nöd, bogseringar, hur använda säkerhets/kastlinor och sist men inte minst ensamräddning i svårare förhållanden. Du har roligare på havet när du kan mer!

Våra kurser kör vi normalt på helgerna, lördag eller söndag, under högsommar kan vi även köra veckodagar.

Bokning: info@aterra.se
Ange namn, mobilnummer och e-post på alla deltagare du bokar!

Havskajakkurser 2024

OBS kurstabellen uppdateras ofta finns det platser i tabellen så finns det plats på kurserna.

Havskajakkurs

Paddla Med Aterra “PamA” 31 augusti 2024.

Upplevelsepaddling runt Kullaberg eller tonfiskpaddling i Öresund: Tonfisken har kommit tillbaka till Öresund och bjuder på en fantastisk upplevelse.
Kullaberg är alltid en fin upplevelse, spännande vatten i läcker miljö.
 
Välkomna!
Regler: Du skall kunna rädda dig själv och eller kamrat och orka paddla 15-20 km under en dag.

Max 30 deltagare boka din plats genom mail info@aterra.se.

Att paddla… en tidig morgon…

Havet ligger stilla framför dig, det är tidig morgon, solen har precis tittat fram och du är alldeles ensam med din kajak i tystnaden. Endast dina nästan helt ljudlösa paddeltag hörs när din kajak glider fram… Du faller in i en skön paddelrytm som nästan får dig in i ett meditativt tillstånd. Du känner dig levande… 100% levande…

Våra kajakinstruktörer

Våra erfarna kajakinstruktörer är alla utbildade instruktörer med hög kunskap inom upplevelse, säkerhet och teknik. Våra kajakkurser ger dig en trygg glädjefylld upplevelse på havet. Välkomna till roliga dagar på havet!

Efter Kursen

Hur fortsätter du din paddling? Kanske ville bara vara med på en upplevelsehelg. Eller så är ditt mål att upptäcka natur och hav i din kajak. Många köper kajak innan de går kurs och de som paddlat lite innan får såklart en större nytta av en kurs då allt inte är helt nytt. Kanske går du med en klubb och hittar paddelkompisar, eller så har du redan hittat dem redan i din kursgrupp. Alla vill inte vara med i en klubb men har inte möjlighet att förvara sin kajak, Aterra jobbar på en lösning så vi kan erbjuda kajakhotell nära vattnet. Vi arrangerar också en avslutningspaddling på hösten när de vanliga kurserna är slut. Klubbar som vi samarbetar med finns det en del av: Helsingborgskanotisterna, KFÖ-Kanotföreningen Öresund(Malmö), MKK-Malmö Kanotklubb, ÄSSS-Ängelholms Segelsällskap (kanotavdelning), Lomma Kanotklubb (Nybildad), Båstad Bjäre kanotförening, Landskrona KK.