Aterra lär dig paddla havskajak!

Kajakkurs

Upplev våra härliga kajakkurser i Helsingborg och Malmö.

Pris och info kajakkurser.

Saltstar Seastar Oceanstar

SeaStar Certifikat

När du gått SaltStar och SeaStar under samma år så får du ett SeaStar Certifikat så du kan visa att du genomgått utbildning i räddningar och säkerhet när du skall hyra kajak eller gå med i en klubb.

Havskajakkurs SaltStar

1400:- 6 tim, introkurs för nybörjare. Paddelteknik, svängar, säkerhet, kamraträddning och paddla i grupp.

Havskajakkurs SeaStar

1400:- 6 tim, fortsättningskurs för dig som paddlat förut och har de kunskaper som finns i kursen Salt. Teknik, ensamräddning, säkerhet och paddla ensam. Kurserna är mellan kl 10-16. För att bli fullvärdig medlemm i en klubb behöver du kunna det du lär dig i Salt och SeaStar.

Salt/SeaStar boka samtidigt

2400:- Spara 400:-
6+6 timmar vilket är det vanligaste våra kunder väljer.

Kajakkurs Oceanstar

1300:- 6 tim. Fortsättning för dig som gått Salt och Seastar och paddlat en del. Avancerade räddningar i öppet hav.

Kajakkurs avrostning, PT kurs

1500:- 2 tim, för dig som paddlat och gått kurs innan och vill komma igång på ett bra sätt eller få en nystart.

I kurserna ingår instruktör, kajak, kapell, paddel och flytväst. För den som behöver finns våtdräkter att hyra.

"Paddling, allt från stilla hav till vilda vågor."

Havskajakkurs

Det är lätt att paddla kajak, men för att uppleva mer och komma snabbare in i rätt teknik är det jättebra att gå en kurs. Du ökar din säkerhet, kunskap och förlänger säsongen, det gör paddelglädjen ännu större.

Våra havskajakkurser är uppdelad i två kurser, Salt för nybörjare och där du får lära dig att samarbeta med din kompispaddlare och Seastar handlar mer om ensampaddling och är för dig som paddlat en del innan och kan kamraträddning eller gått Salt. Vanligast är att gå båda kurserna under en helg men de går även att gå var för sig. Våra kurser är alltid individuellt anpassade och för din trygghet paddlar vi i lugna vatten.

Detta får du lära dig i kajakkurserna:

säkerhet, paddelteknik, kamraträddning, ensamräddning, svängar, kantningar, förflyttningar, klädselväder, vind och vågor samt teoretisk kunskap om vad du bör tänka på ute på havet.

Våra instruktörer är välutbildade inom havskajakpaddling och har många års erfarenhet av att leda havskajakkurser. När du gått Salt och Seastar så får du ett intyg med det kan du hyra kajaker och gå med i klubbar.

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål med kursen är att du efter kursen skall känna att du skall kunna ge dig ut ensam på sköna paddlingar i förhållande som passar dig.

Betalning av kurs sker på plats med Swish/kontant eller genom faktura.

Vill du bli en ännu bättre och säkrare paddlare?

Oceanstar brukar vi köra i slutet av säsongen i Mölle. Vi söker de bästa förhållandena för en lite mer avancerad kurs. I kursen ingår räddningar av medpaddlare i nöd, bogseringar, hur använda säkerhets/kastlinor och sist men inte minst ensamräddning i svårare förhållanden. Du har roligare på havet när du kan mer!
Kurserna är mellan kl 10-16 lördagar & söndagar.

Bokning: info@aterra.se
Ange namn, mobilnummer och e-post på alla deltagare du bokar!

Havskajakkurser 2023

OBS du kan endast anmäla dig till kurs som fått datum, vi inväntar våra instruktörers datum.

Havskajakkurs

Paddla Med Aterra ”PamA” 10 september 2023.

Upplev Kullaberg från havet det är magi oavsett väder, testa kajaker, gå en kurs och bli en bättre paddlare och/eller testa dina gränser i både havskajak och surfski.

 

Paddla en tur ut mot spetsen av Kullen, lek i vågorna eller ta det lite lugnare nära hamnen, här finns allt från skyddat vatten till stora vågor vid vind. PamA är vad du gör det till paddelträff, testdag, lek och busdag eller turpaddeldag. Efteråt käkar vi tillsammans på Mölle Krukmakeri för den som vill det.

 

Vi erbjuder en specialkurs för dagen, räddning, bogsering, och vågpaddling om det blir vind. Är du duktig och klarar momenten får du ett Ocean Star certifikat. Pris 600:- 4 timmar, ink kajak och utr. Hyra våtdräkt och jacka 100:-.

 

Kostnadsfritt är kajaktestande och lek med egen kajak.
Tider: samling kl 11, avslut kl 15, käk runt 16.

 

Max 30 deltagare boka din plats genom mail info@aterra.se.

Meddela följande: Jag vill gå kursen, jag vill med och käka, jag vill testa xx havskajak, jag vill testa surfski, jag har egen kajak!

Att paddla… en tidig morgon…

Havet ligger stilla framför dig, det är tidig morgon, solen har precis tittat fram och du är alldeles ensam med din kajak i tystnaden. Endast dina nästan helt ljudlösa paddeltag hörs när din kajak glider fram… Du faller in i en skön paddelrytm som nästan får dig in i ett meditativt tillstånd. Du känner dig levande… 100% levande…

Våra kajakinstruktörer

Våra erfarna kajakinstruktörer är alla utbildade instruktörer med hög kunskap inom upplevelse, säkerhet och teknik. Våra kajakkurser ger dig en trygg glädjefylld upplevelse på havet. Välkomna till roliga dagar på havet!

Efter Kursen

Hur fortsätter du din paddling? Kanske ville bara vara med på en upplevelsehelg. Eller så är ditt mål att upptäcka natur och hav i din kajak. Många köper kajak innan de går kurs och de som paddlat lite innan får såklart en större nytta av en kurs då allt inte är helt nytt. Kanske går du med en klubb och hittar paddelkompisar, eller så har du redan hittat dem redan i din kursgrupp. Alla vill inte vara med i en klubb men har inte möjlighet att förvara sin kajak, Aterra jobbar på en lösning så vi kan erbjuda kajakhotell nära vattnet. Vi arrangerar också en avslutningspaddling på hösten när de vanliga kurserna är slut. Klubbar som vi samarbetar med finns det en del av: Helsingborgskanotisterna, KFÖ-Kanotföreningen Öresund(Malmö), MKK-Malmö Kanotklubb, ÄSSS-Ängelholms Segelsällskap (kanotavdelning), Lomma Kanotklubb (Nybildad), Båstad Bjäre kanotförening, Landskrona KK.